PERKOSAAN VISUAL...
4:46 AM | Author: Hamiza



Assalamualaikum wrbth...

Emmmm..jumpa lagi ngan isu2 menarik..nak citer apa pulak kali ni yer..ok camni la..akhir2 ni banyak betul emel masuk kt peti masuk emel saya..macam2 kesah macam2 citer ada..dalam banyak2 tu saya tertarik kt satu emel ni..macam best jer nk baca..lepas baca tu mmg saya termenung panjang memikirkan isi kandungan emel tu..

Mana x nya..selama ni langsung x terfikirkan benda ni..bila fikir balik ada benarnya emel ni..kita selalu g pusat beli belah..bila berkenan satu2 baju tu or seluar ker kita selalu nk test muat ke x..ok ker x kn..kalau g seminar ker...kursus ker kena tido kt hotel2..kita pun x terfikir kot perkara ni..jom la baca isi emel yg saya nk kongsi ngan anda semua utk peringatan kita bersama.

PERKOSAAN VISUAL (wanita kena bace)

Ketika kita masuk ke toilet, bilik mandi, bilik hotel, ruang ganti pakaian, dan lain-lain, seberapa besar anda yakin bahawa cermin yang tergantung di dinding dan kelihatannya seperti cermin biasa itu memang benar-benar cermin biasa, atau sebenarnya itu adalah cermin dua arah (orang di belakang cermin boleh melihat anda, sementara anda tidak dapat melihat mereka).

Banyak tempat di mana orang memasang cermin 2 arah di dalam ruang ganti pakaian wanita, namun tidak menutup kemungkinan juga di ruang ganti lelaki. Adalah sangat sulit untuk secara jelas mengindentifikasi permukaannya hanya dengan melihatnya saja. Dah saatnyalah kita untuk berhati-hati.

Jadi, bagaimana kita dapat menentukan dengan pasti apakah cermin tersebut adalah cermin biasa atau cermin 2 arah?. Kalau di bilik polis, iaitu di ruang soal siasat, sudah dapat dipastikan cerminnya 2 arah tapi untuk di Public Area do this thing :

LAKUKANLAH TEST SEDERHANA (TEST KUKU JARI)

Letakkan ujung kuku anda di atas permukaan cermin. Jika ada jarak (gap) antara kuku anda dan bayangan kuku anda di cermin, dapat dikatakan bahwa cermin itu adalah cermin biasa (selamat).Tetapi, jika kuku anda terus menyentuh bayangan kuku anda di cermin, hati-hatilah, kerana benda itu adalah cermin 2 arah ! Kerana itu ingatlah selalu, setiap kali anda melihat cermin di tempat-tempat umum seperti disebutkan di atas, lakukanlah "TEST KUKU JARI". Tidak perlu membayar. Mudah dilakukan, dan ini mungkin boleh menyelamatkan anda dari "PERKOSAAN VISUAL" !

Para wanita : beri tahu teman-teman anda yang lain.

Para lelaki: beri tahu istri, anak perempuan atau teman wanita anda.

Lagi info menarik Tolong sebarkan informasi ini kepada semua kawan-kawan anda.

WASSALAM..
|
This entry was posted on 4:46 AM and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

8 comments:

On January 2, 2010 at 5:57 AM , Alwi said...

Kunjungan perdana and salam kenal ....thank infonya yaaaa

 
On January 2, 2010 at 6:18 AM , haNim said...

info yg menarik....

 
On January 2, 2010 at 4:31 PM , Hamiza said...

salam kenal juga Alwi..thanks sudi dtg..dtg la selalu..
Hanim..sama2 berhati-hati yer..thanks sudi dtg juga..

 
On January 2, 2010 at 5:05 PM , Ambar said...

waduh serem juga dengan cermin 2 arah.. makasih infonya yah..

 
On January 2, 2010 at 7:56 PM , Hamiza said...

Sama2 ambar..sering2 berkunjung ya..
maksih udah mau dtg..

 
On January 3, 2010 at 8:04 PM , hasan said...

Salam, tq maklumat yang berguna. tak taulah pulak sebelum nih. tq tq

 
On January 3, 2010 at 10:02 PM , Hamiza said...

wkslm..sama2 ambil manafaat dr info ni yer..

 
On January 24, 2010 at 5:15 PM , joy said...

ske info nih bgs....