Assalamualaik
um wrbth...

Dengan izin ALLAH..diberi saya kesih
atan yang baik dan dpt lagi saya menulis disini setelah beberapa hari sy di beri kenikmatan oleh ALLAH SWT..Demam panas yang sgt teruji dgn pemberian ALLAH ini..Syukur alhamdulillah sy dh beransur sht dn boleh menjalankan tugas seperti biasa..

Dalam beberapa hari demam ni..byk juga email2 yang saya terima..saya sgt teruja bila melihat satu email sgt unik dn menarik..kreatif sungguh hamba ALLAH ini..saya x pasti di malaysia ni ada ker x seseorang yg sebegini kreatif..cantik dn real sgt apa yg di cipta..itu lah anugerah yg ALLAH beri kepada hambanya..yang buat saya kagum tu..ukirannya semua menggunakan tangan...kalau lah tgn sy sekereatif itu...

Jom kita sama2 tgok apa la benda yg sy nk share kali ni..

He creates Bald Eagles out of feathers from other birds!
Turkey, geese and ordinary chicken feathers are all he uses!

Namanya En Jim..

Gaya seorang seniman

Apala agaknya yg difikir sambil buat tu yer..hehe

Ini peroses menampal bulu burung..

Kena hati-hati gunting tu..jgn tersilap pulak

Nak buat paruhnya dulu...hehehe
Nak kikis utk badannya pulak..

Kena bentuk betul2 jari ni..biar real..hehehe

Haaa..tang kaki ni pun kena wat cantik2 ni...
Ini peroses menampal bulu burung...kena cermat

Nak test letak kepala dulu..

Nak kena kaler cantik2 kaki dn jari2 ni..biar real
cid:84341EE7-E484-4BDC-B300-0E2A9E22E782
Ermmm..rasa2 mcm dh ok nii..

Nak kena kemas2kan sikit bulu2 dia ni..

Kena kemaskan betul2 ni..
Nak ratakan cat..semua pakai tgn tau
cid:8A358194-FA3D-4931-B6C5-505EC908003E
Hmmm..dah siap

Hmmmm..ni la hasilnya..macam mana..cantik gila kan..mcm betul..subhanallah

WALLAHUALAM
|
This entry was posted on 10:45 PM and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

6 comments:

On January 4, 2010 at 4:55 PM , UmiHariZahin said...

yup.. mmg cantik.. tapi sayang, tak boleh terbang.. huhuhu.. :)

 
On January 4, 2010 at 6:54 PM , hasan said...

Salam, memang cantik, macam real. Bagi umat Islam, tak digalakkan membuat patung macam ni. Tak kira patung manusia atau haiwan. Nak tau hukum tanya yang lebih arif.

 
On January 4, 2010 at 8:54 PM , Hamiza said...

Salam..hye kak umi dn en hasan..thanks sudi dtg dn komen..betul kata en hasan..umat islam dilarang membuat patung mcm tu..sbb tu kt malaysia x der org mcm ni..tp ada kreatif yg lain..
Sy cuma nk share berita2 luar yg kadang2 byk kita x tau..just sama2 kongsi info jer..wassalam

 
On January 4, 2010 at 10:53 PM , anak laut said...

salam..

saya kagum sungguh..penuh seni..membuatnya..

 
On January 5, 2010 at 1:02 AM , nasier kassim said...

salam..fuhhh, memang macam real jer..terer betul member tuh..

 
On January 5, 2010 at 3:02 AM , Hamiza said...

wkslm..hye anak laut dn en nasier kasim..thanks sudi dtg dn komen..tu la kan ALLAH beri semua kelebihan pada setiap umatnya x kira org tu beriman atau tidak..

Bersyukur la kita menjadi umat muhammad saw..
wassalam..