AWAS!!!!MAKANAN RINGAN JENAMA ROTA...
2:55 AM | Author: Hamiza



Subject: kod lemak babi

Artikel ni saya terima dr seorang kawan melalui kiriman email..akhir2 ni banyak betul saya terima email yg sebegini..saya pun tak tahu sama ada benar atau pun tidak..cuma saya minta sama2 lah kita ambil iktibar dan berhati-hati..lebih2 lagi kepada ibu bapa yang suka memberi makanan ringan pada anak2..

Konon kita sayang anak..tapi sebenarnya semua makanan ini langsung tidak memberi khasiat dan vitamin untuk badan anak2 kita..Ini lah email yang saya terima..sama2 lah kita baca yer..

Tolong jgn main taram je beli jajan..

Contoh apollo, cadbury etc. print code ni simpan dlm wallet atau henset refer bila nak beli. Semoga Allah menghancurkan kaum2 yg zalim & musyrikin yg cuba menghancurkan Islam.
wallahualam...

Cuba sama2 kita semak e-cord yang dikatakan ada lemak khinzir..nau'zubillah


1) E 100 (16) E 280 (31) E 434 (46) E 482


2) E 110 (17) E 300 (32) E 435 (47) E 483


3) E 120 (18) E 301 (33) E 436 (48) E 491


4) E 140 (19) E 325 (34) E 440 (49) E 492


5) E 141 (20) E 326 (35) E 441 (50) E 493


6) E 153 (21) E 327 (36) E 470 (51) E 494


7) E 160 (22) E 334 (37) E 471 (52) E 495


8) E 161 (23) E 335 (38) E 472 (53) E 542


9) E 210 (24) E 336 (39) E 473 (54) E 570


10) E 213 (25) E 337 (40) E 474 (55) E 572


11) E 214 (26) E 422 (41) E 475 (56) E 631


12) E 216 (27) E 430 (42) E 476 (57) E 635


13) E 234 (28) E 431 (43) E 477 (58) E 904


14) E 252 (29) E 432 (44) E 478 (59) E 920


15) E 270 (30) E 433 (45) E 481


Yg jelas nye.....pringles pun ader gak lemak menatang ni...kalau x caya tgk ader E471 kat ingredients nya tu...mmg patut lah Allah turunkan bala virus influenza tu....

X heran lah kalau skg ni ramai sgt samseng, yg muda, yg tua..laki..pompuan. ..sama jer.....solat yg wajib main tinggal jer..doa pun byk yg tak termakbul ekoran makanan2 seperti ni yg jadi darah daging...... .nauzubillah. .

Camner nak lahirkan lebih ramai islam yg betul2 'muslim'... dari kecik dah disuapkan dgn makanan2 mengarut ni... yg heran nya caner leh ader tanda HALAL bg makanan2 tersebut?

Bijaknya org2 kafir memperdayakan org2 Islam hanya dgn makanan..... .Kebijaksanaan mereka x kan kekal lama...Tp...ingatlah suatu masa yg telah ditetapkan oleh Allah swt, org2 mukmin
akan bangkit jua...Jika kita sedar dan prihatin..sebar kan lah untuk rakan2 seislam...semoga
kita lebih berhati2 ngan tipu daya & helah musuh2 Allah swt...

WALLAHUALAM..
|
This entry was posted on 2:55 AM and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

5 comments:

On December 20, 2009 at 7:15 PM , Putraz April said...

Fiman Allah "Jgn cenderong diri kamu ke arah kebinasaan"

Firman Allah "Makanlah dan minumlah kamu dari rezeki Allah itu, dan janganlah kamu merebakkan bencana kerosakan di muka bumi"

salam perjuangan

http://ashsyumul.blogspot.com/

 
On December 20, 2009 at 11:53 PM , Putra Al-Maliki said...

hebat betul tipu daya syaitan kafir laknatullah nie.. tapi harus diingat, sebaek2 perancang adalah allah jua.. =)

psst: Hi! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.

 
On December 21, 2009 at 1:19 AM , Hamiza said...

Syukran..semoga kita lebih berhati-hati dlm apa jua makanan yg kita ambil...wallahualam

 
On December 21, 2009 at 1:57 AM , Siti Nor Aisyah Bt.Rahman said...

akak, cah kn ada kedai runcit. yg peliknya kebanyakkn semua makanan ada kod tu. aik? xkn semua? ssh kak cmni.. musykil pon ada.. cop HALAL bkn men gah lagi... mn 1 nk pcy erk?

 
On December 21, 2009 at 3:49 AM , Hamiza said...

emmm..kalau camtu kan kena rujuk kt HALAL Jakim..
zaman skrg ni mcm2 boleh berlaku kak cah..byk yg x halal tp di bubuh logo halal..nau'zubillah

makanan ni jd darah daging..so kena la hati2..