100% BOAR...
4:50 AM | Author: Hamiza




Salam...

Apa kabar semua teman2 bloggers...kesah kali ni yang saya nak paparkan pengalaman seorang teman ni yg kurang berhati-hati bila g shopping..nampak murah jer belasah beli x tgok benda tu di perbuat drpd apa...sama2 kita baca kesahnya yang diceritakan kepada saya melalui emel baru-baru ni..

Sama-sama kita ambil iktibar dari kesah ni dan berhati-hati semasa membeli apa jua barangan..

Carefull.. .........

Salam..

Saja nak berkongsi pengalaman ngan u.. I terbeli brush rambut BOAR/BABI HUTAN masa i and my family busy shopping raya di SUBANG PARADE baru-baru ni..tiba-tiba tergerak hati nak ke SHIN....



SHIN ni beauty shop and I pun beli brush rambut for my daughter tanpa remark or comment from the salesgirl KECUALI SENYUMAN.I pun seperti biasa percaya yang produk-produk yang dijual di SHIN maupun di SUBANG PARADE adalah halal kecuali kalau ada tanda TIDAK/NON HALAL.

However and to our surprise bila sampai jer rumah brush yang kami beli tu rupa-rupanya diperbuat dari BOAR/BABI HUTAN itupun selepas my daughter ternampak tulisan 100% BOAR di brush.


Kami pergi balik ke SHIN konon nak pulang balik.. jangan kata nak minta maaf the salesgirl/m anager..nak pulang balik and minta balik duit..dia orng boleh BUAT BODOH OR SEMEMANG NYER BODOH siap claimed BRUSH INI DIPERBUAT DARI BRISTLE INSTEAD OF BOAR/BABI HUTAN (?????),

Secondly KALAU TAK SUKA BOLEH EXCHANGE WITH OTHER PRODUCT and THRIDLY WANG ANDA TIDAK BOLEH DIKEMBALIKAN.

The issues sekarang bukan duit or tukar produk lain tapi kalau diperhatikan sekarang ni produk-produk yang tak halal ni main suka-suka jual tanpa tanda TIDAK/NON HALAL.

Therefore I harap you guys hati-hati lah bila membeli sebab jangan jadi macam i TERTIPU and i rasa I AND AGAMA KITA SEKARANG SENANG-SENANG DIPERMAIN-MAINKAN.


Thanks for reading and please inform others...

Emmm..gitu lah kesahnya..so lepas ni kita kenala hati2..kalau kita gunakan brush tu dikepala kita..bayangkan la kalau kita ambil wuduk utk solat..sah ker wuduk dan solat kita sedangkan rambut kita dah di cemari ngan bahan tu...
Sama2 ambil iktibar dn berhati-hati..

WALLAHUALAM..
|
This entry was posted on 4:50 AM and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

7 comments:

On December 21, 2009 at 6:23 PM , sulthan said...

hey friends, I have award for you, as a sign of our friendship.
I hope you are willing to accept and share this award to your blog that other friends .... thanks.

 
On December 21, 2009 at 6:24 PM , michelle said...

hi dear....nice post and nice blog.
Thanks
Keep in touch !

 
On December 21, 2009 at 6:30 PM , Hamiza said...

sulthan and michelle..tq very much
plss come again..tq

 
On December 22, 2009 at 6:16 AM , Iza said...

Salam singgah....harap2 umat Islam terpelihara dari segala bencana. Kalau buat DNA test, agak2 ada tak unsur khinzir? Pernah dgr jgk ikan keli ada unsur babi, asal dari makanannya iaitu dedak.mcm mna pulak unsur babi yg dikatakan ada dlm cadbury, keropok rota dll?

 
On December 22, 2009 at 10:59 AM , Putraz April said...

Salam...

Dunia makin tak aman...

Lepas ni silap2 nak berus gigi pun tak boleh..huhu

Sama2 kita mohon perlindungan dari Allah SWT...

Salam perjuangan...

http://ashsyumul.blogspot.com/

 
On December 22, 2009 at 3:13 PM , Hamiza said...

emmmm....tu la kn k.iza dn putraz..dunia skrg ni makanan pun dh x selamat lagi..so sama2 lah kita berhati-hati..

 
On February 13, 2013 at 7:09 AM , Seri Salon Rambut Muslimah Kulim said...

kalau kat brus tu tak tulis apa-apalagi tak faham.
kita kena kenali bulu babi, dimana ianya digunakan.
bagi saya selain nylon adalah selamat untuk meanggap bulu itu 99% babi.