FIKIRKAN SEJENAK...
12:06 AM | Author: Hamiza
1)Otak seorang Mat Rempit...
Pada suatu hari, seorang mat rempit yang aktif dalam perlumbaan haram telah mendapat habuannya. Kemalangan itu begitu ngeri hingga sebatang besi telah tercucuk di kepalanya.

Menurut doktor, jika besi itu tidak mengenai otak, pelajar itu mempunyai harapan untuk diselamatkan.Mendengar penjelasan doktor itu, bapa berkenaan berkata: "Dia akan selamat kerana besi itu pasti tidak dapat mengenai otaknya.

"Doktor yang kagum dengan keyakinan si bapa ini terus bertanya: "Bagaimana pak cik boleh begitu yakin, hingga perkataan isya'Allah pun pak cik tak sebut?" .Sampuk si bapa: "Masakan besi itu boleh mengenai otaknya kerana dia memang TAK ADA OTAK, kalau dia ada Otak, tentu dia tak buat kerja gila lagi merbahaya ini, buat abis duit aku jer antobelajor!".Hmmmm...

2)Masa aku balik dari Singapore menaiki keretapi adalah tiga orang yang duduk bersama, dua didepan aku satu kat sebelah. Yang kat depan aku ni, orang American dan disebelahnya orang cuba.Sebelah aku pulak orang Bangladesh .

Dalam perjalanan tu kami pun berborak-boraklah pasal negara sendiri...borak punya borak, tiba-tiba si American ni pun keluarkan duit dollar dia lalu dibakarnya, dikeluarkannya sebatang rokok lalu dibakarnya rokok itu dengan duit tadi, lepas tu dibuangnya duit itu keluar.

Terkejutlah semua melihat kelakuan Mat salleh tu tadi... bertanyalah siorang Cuba tadi "Why you do that for?". Dengan selamba mat salleh tu menjawab "Don't worry, I got a lot of American dollar in my country".Tercengganglah masing-masing. Belum habis tercenggang. .Si Cuba ni pun tiba-tiba mengeluarkan sebatang curut (curut Cuba adalah antara yang termahal didunia) lalu dinyalakannya.

Belumsempat beberapa sedut..terus dia membuangnya keluar tingkap....."Why you do that for" kata American tadi... "Don't worry, i got a lot of cigar in my country".Terkejutlah aku dibuatnya.

Masa tu aku tengok Bangladesh tu tengah pikir apa nak dibuat pulak. Masa dia tengah fikir. Aku pun apa lagi... tangkap Bangla tu terus aku campak ke luar tingkap....belum sempat dia orang tanya lagi aku pun cakap lah.....,"DON'T WORRY, I GOT A LOT BANGLADESH IS IN MY COUNTRY....

huhuhuhu.....
|
This entry was posted on 12:06 AM and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 comments:

On August 12, 2009 at 4:39 AM , BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..hahahaha... lawaknya... i luv full....
Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan.. tengok jgn x tengok.. sila
klik disini.

si budak comel ni rupanya dah jadi kakak budak.. jadi x yah la nak ngorat kakak dia lagi.. ngorat budak ni jer la nampaknya.. huhuhu
i love you full.. ha..ha..ha..ha...ha..

Teruskan menulis.. dan semoga sejahtera sentiasa.
wassalam

 
On August 12, 2009 at 6:06 AM , Hamiza said...

waalaikumussalam.....thanks sgt bro..dh bg support n semangat..sy akn teruskn menulis...terima kasih pada anda semua...sayang u alll....mmmmmmuuuaahhhh