DIALOG DUA HANTU..hehehe
12:29 AM | Author: Hamiza
Dialog Dua Hantu> > Tersebutlah kisah dua orang hantu.

Mereka ni baru bertemu lalu mereka pun berboraklah untuk mengisi masa lapang kehidupan mereka sebagai hantu. Sepanjang perbualan mereka, Hantu B ni tak habis-habis menggigil.

Lalu, Hantu A yang kehairanan ni pun bertanya, "Apsal kau ni asyik menggigil je?" "Oh..cara aku mati dulu teruk..aku mati dalam peti ais...sejuk!!"

Jawab Hantu B sambil menggigil lagi. "Ooo..kesian... aku dulu mati sebab heart attack." Kata Hantu A ramah.

"Kau memang sakit jantung kronik ye? Apsal ko tak gi buat operation? Kalau tak, sure kau tengah lepak-lepak ngan family kau sekarang." Balas Hantu B.

"Dah,aku dah buat dah !In fact mase aku mati tu, aku in recovery. Panjang ceritanya ..." jawab Hantu A sayu.

"Cerita la sikit..Sambil-sambil lepak nih.." "Camni ..Aku syak isteri aku main kayu tiga ngan aku. So this one day, aku ingat nak perangkap la isteri aku..Aku pura-pura gi keje tapi actually aku park keta aku kat simpang hujung umah aku je. Seperti yang aku syak, masuk sebuah keta kat carpark umah aku. Aku rilex dulu sebab nak carik mase sesuai tangkap diorang."

"So, ko dapatla tangkap diorang?" tanya Hantu B penuh minat.

"Tak. Aku cume jumpe isteri aku je kat dalam bilik. Yang aku heran, mase aku masuk umah tu, aku nampak ade kasut laki kat pintu umah aku. Aku tanye isteri aku tapi die tak mo jawab. So aku pun lari-lari sekeliling umah aku nak carik jantan tuh. Abis sume bilik aku carik tapi takde pun.. Last-last, sebab aku penat sangat berlari carik jantan tuh, aku pun jatuh pengsan sebab heart attack. And aku tak sangka aku mati lak..." kata Hantu A mengakhiri cerita nya dengan kesedihan.

Hantu B terdiam mendengarkan cerita Hantu A. Selepas beberapa ketika, Hantu B berkata, "Kenapa kau tak check kat dalam peti sejuk? Kalau kau check kat situ, sure kita berdua still hidup lagi.

hmmmmmmm......
|
This entry was posted on 12:29 AM and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

4 comments:

On August 12, 2009 at 9:26 PM , BUJANG SUSAH said...

hahahaha.... lawaknya.. nak pecah perut ketawa... mintak2 jgn sampai jadi hantu no 3 plak sbb mati ketawa... wakakakka... cuma nak komen skit la yang... hantu mana ada guna istilah "dua org". sepatutnya "dua ekor". mcmana jadi cikgu ni. penjodoh bilangan pun x betul ni... wakakakaka...

teruskan menulis yang... i luv u full... hahahahaa

 
On August 13, 2009 at 2:02 AM , Hamiza said...

ala bro...sory eh..kita copy paste je tu...hehehe
x perasan la....

 
On August 14, 2009 at 11:02 PM , BUJANG SUSAH said...

banyak komen x kluar... ermmm... control macho la tu... huhuhuhu..

 
On August 15, 2009 at 9:46 AM , Hamiza said...

iyer ker...kluarkn jer la..hehehe