KESAH BENAR SEORANG TEMAN...
6:37 PM | Author: Hamiza
Kisah Benar Daging Babi Masak Rendang


Assalamualaikum,

Berwaspada lah ketika memberi nasi lemak orang2 Indon ya....Ini adalah kisah benar....... ..

Just to contribute dijual oleh perempuan Indon.... Lately, we can see banyak makcik-makcik, kakak-kakak yg menjual nasi lemak, especially pada kawasan perumahan baru.. Sometimes kita tak begitu teliti samada yang jual nasi lemak tu Indon ke, malay ke....becoz nampak sama saja,skaf or just anak tudung.

This story happened to myself..last few month in Selangor (before I shift to JB). Setelah berpindah kerumah yg baru kami beli di satu kawasan yang sedang membangun di salah satu daerah di Selangor, breakfast, I cari yg nampak bersih and the lady mesti pakai skaf (Muslim, I supposed) So I jumpa satu makcik....jual nasi lemak, very nice nasi lemak, banyak lauk,ayam,daging, ikan dsbnya..presentationnya pun menarik, lauk-lauk dimasuk dalam bekas yang cantik, mejanya bersih, semua ada cover termasuklah kepalanya sekali..... then I continue jadi dia punya regular customer.

For almost two weeks I really enjoyed her nasi lemak......, until one day I terserempak dengan seorang Chinese lady, asking that makcik "apa lauk yang special hari ni..??" Dengan pelat yg Kurang indonannya mungkin dah lama kat sini).. dia menjawab... ......Ikan sambel ada, ayam sambel ada, daging lembu rendang ada, DAGING BABI MASAK RENDANG ada, bla, bla, bla,....."

Hampir nak pengsan saya dibuatnya nasib baiklah sebelum ni saya hanya membeli nasi lemak biasa dan adalah sekali dua beli nasi berlaukkan ayam......)..So,I asked her.....are you muslim?? She say NO..!!! Then I ask her why is she wearing anak tudung.....guess what she told me..... takut rambut jatuh dalam nasi supaya nampak bersih...... ....

So, be carefull.... .esspecially if you just! shift to new housing area coz there are a lot of Indon workers and may be their wife looking for extra money, then they decide to sell nasi lemak...., just BECAREFULL!!!

WASSALAM..
.
|
This entry was posted on 6:37 PM and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 comments: