Al-Fatihah untuk Arwah Pemilik Blog Ini.
6:46 PM | Author: Hamiza
Assalamu'alaikum..wr wb

Kepada semua warga pengunjung blog Hamiza-NKY ini,

Saya adalah wakil kepada KAMARIAH BT MD YUSOF (HAMIZA [Nama panggilan] )..

Dengan ini, saya harap kpd semua pengunjung dapatlah kiranya sedekahkan Al-fatihah utk beliau yang telah menghembuskan nafas terakhirnya pada jam 5.30a.m 7hb Februari 2010 yg lalu di h0spital Sg.Bul0h..

Pada 4.2.2010 (khamis) yg lalu, waktu petang, beliau mengadu sakit perut yg amat sgt. Pada mulanya kami menyangka beliau hanyalah sakit perut biasa sahaja. Kami mendapatkan rawatan drpd pembantu perubatan & seterusnya refer ke hospital sungai buluh kerana sakit yg tidak reda sehingga awal pagi jam 2. Setelah membuat pemeriksaan x-ray, doktor masih ragu sama ada beliau berkemungkinan menghidap sakit Gastrik atau Apandiks.

Lebih kurang jam 5 pagi, beliau telah dihantar ke wad utk pemeriksaan lanjut. Tengahari 5.2.2010, hari jumaat, kami dimaklumkan beliau telah melalui rawatan ctscan dan doktor mengesahkan terdapat ketumbuhan kecil di bawah bahagian bawah hati dan di bahagian pembuluh darah utama yang menyalurkan darah ke buah pinggang pula telah koyak dan darah beku telah menghalang pengaliran darah ke buah pinggang yg secara langsung sebelah buah pinggangnya telah rosak. Itulah yg menyebabkan beliau sakit yg teramat sangat.

Kami diberitahu beliau akan dipindahkan ke hospital Serdang pada malam itu utk membuat pembedahan kerana pakar saluran darah hanya terdapat di Serdang, HKL dan IJN. Walaubagaimanapun, pemindahan tidak dpt dilakukan kerana tekanan darah yg terlalu tinggi. Jadi, doktor terpaksa menunggu tekanan darah menurun hingga ke tahap seminimum yg boleh supaya tidak menghadapi risiko yg terlalu tinggi. Doktor telah menangguhkan pemindahan pd mlm itu ke pagi sabtu 6.2.2010..

Pada pagi sabtu 6.2.2010 pula, tekanan darah masih tidak turun ke tahap yg dikehendaki namun keadaan beliau tidak menampakkan sebarang tanda2 kritikal. Hanya di waktu tengahari pada waktu melawat, lebih kurang jam 1.30pm tiba2 semua yg melawat terkejut apabila beliau tiba2 kekejangan dan semua doktor yg berada disitu bergegas memberikan rawatan. Segala usaha telah dilakukan termasuk memasang mesin2 bantuan dan doktor telah melakukan ctscan sekali lagi di bahagian otak pula.

Setelah itu, kami dimaklumkan oleh doktor bahawa terdapat pula saluran darah dibahagian tengah otak telah pecah. Dan menurut doktor berkemungkinan peluang beliau utk terus hidup, amat tipis. Sehinggalah kami diberitahu lebih kurang jam 5.30a.m, beliau telah pun pergi menghadap Ilahi.Ya Allah, ampunilah dia.amiin.

--------------------------------------------------------------

Saya berharap anda semua dapat memaafkan Arwah sekiranya beliau ada terlanjur kata dan sebagainya. Saya berharap anda semua dapat memanfaatkan artikel-artikel yang telah dipostkan oleh beliau sebelum ini. Semoga segala yang baik mudah-mudahan Allah memberikan ganjaran kepada Arwah.

Harapan saya sebagai wakil beliau, sm0ge Arwah ditempatkan bersama dgn 0rg2 mukmin yang beriman. Aminn..

Al-Fatihah.....

|
This entry was posted on 6:46 PM and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

106 comments:

On February 9, 2010 at 7:51 PM , shila said...

salam takziah..
semoga arwah ditempatkan dikalangan yang beriman..

 
On February 9, 2010 at 8:11 PM , RaMa2UnGU said...

salam takziah utk family arwah..

smoga ditempatkan dikalangan orang beriman..

 
On February 9, 2010 at 8:16 PM , Anonymous said...

INNALILLAHI WA INNA ILAIHI RAAJI'UUN!
Ya Allah Tempatkanlah AllahYarhamah Di Kalangan Orang2 Yang Beriman dan Bertaqwa..

Mohamad Fauzi

 
On February 9, 2010 at 8:28 PM , qdine said...

Ya Allah tempatkan dia dikalangan para nabiyin , Sidiqqin , Syuhada dan Solehin..Amin

 
On February 9, 2010 at 8:36 PM , Jawa a.k.a USERMODE said...

innlalillahi wa inna ilahi ra jiu'unn...

semoga allahyarhamah ditempatkan di kalangan orang2 yang soleh. insyaAllah...

salam takziah untuk keluarga allayarhamah kak hamiza juga.

 
On February 9, 2010 at 8:53 PM , Iznie said...

salam takziah untuk keluarga arwah...

innalalillahi wa inna ilahi ra jiu'unn...

Ya Allah Tempatkanlah AllahYarhamah Di Kalangan Orang2 Yang Beriman dan Bertaqwa...amin

 
On February 9, 2010 at 8:56 PM , Amalina E Azmi said...

innalillahi wa inna ilaihi raji'un

salam takziah utk keluarga arwah
sama2 kita berdoa utk kesejahteraan arwah di sana

semoga rohnya ditempatkan dlm kalangan org2 yg soleh

amin

 
On February 9, 2010 at 9:20 PM , ryenz said...

salam takziah buat kuarga allahyarhamah..
inna lillahi wainna ilaihiraji'uun...

terasa kehilangan beliau sangat sbb selalu berbalas komen diblog..

smg Allah menerima segala amalan beliau dan ditempatkn di kalangan para solehah..aminn

 
On February 9, 2010 at 9:29 PM , Rozita Sahir.Bukit Rotan selangor said...

salam takziah buat keluarga arwah...terasa kehilangan seorang saudara..

 
On February 9, 2010 at 9:34 PM , mizara said...

salam takziah buat family..semoga arwah ditempat kan dikalangan orang2 yang beriman ..amin..

 
On February 9, 2010 at 9:49 PM , jajarina said...

innalillah..
salam takziah wat kluarga arwah dan sahabat2nya..
semoga roh arwah dicucuri rahmat dan di tmpatkan di tempat2 orang yang soleh..amin~

 
On February 9, 2010 at 10:51 PM , eiy_Da said...

salam takziah...Alfatihah buat arwah...Amin..

 
On February 9, 2010 at 10:53 PM , baincardin said...

salam takziah buat keluarga arwah dan kawan²nya. Alfatihah buat arwah..Amin....

 
On February 9, 2010 at 11:06 PM , TMUkmkd said...

satu perkara yang menduka citakan hati jika ada rakan blogger yang ditimpa masalah
apatah lagi yang meninggalkan kami selama2 nya

alfatihah

 
On February 9, 2010 at 11:19 PM , sitimariam said...

salam...
Diharap kuarga arwah berbyk2 bsaba dgn dugaan ini..sesungguhnya arwah adalah dikalangan hamba-hamba yg disayangi Allah swt...sama2la kita mdoakan dan sedekahkan al-fatihah buatnya.aminn...

 
On February 9, 2010 at 11:21 PM , jajarina said...

sedihnya bila bace lagi asbab arwah pergi mengadap Ilahi.. :(

 
On February 9, 2010 at 11:27 PM , rin~eirie de' sEcond said...

sayunya hati...sy baru saja bberapa hari follow blog ini,dan tak sangka pemilik blog ini telahpun meninggalkan kita..
apapun,semoga arwah diampuni dan dirahmati Allah.

 
On February 9, 2010 at 11:28 PM , Anonymous said...

SESUNGGUHNYA ALLAH LEBIH MENYAYANGINYA..
REDHAKAN LAH PEMERGIANNYA WALAUPON SEDIH.

ALFATIHAH

FAUZI

 
On February 9, 2010 at 11:34 PM , AmeerKaromi said...

Innalillah..saya terkejut..tersedu,terkedu..sebab arwah pun kenal saya..ya Allah...sebakk..moga Allah tempatkan rohnya dengan roh para syuhada'..
ya Allah..saya sebak ni...

 
On February 9, 2010 at 11:56 PM , azizan4444 said...

al fatihah dan slm takziah bt keluarga arwah..

rase sebak bila bace entri ni.,wlpon tdk knl dngn arwah tp arwah pernah meningglkn komen d slh 1 entri kt blog sy....belum sempat mngenali, arwah dah meningglkn kite selamanya...

 
On February 10, 2010 at 12:07 AM , yanmie said...

innlalillahi wa inna ilahi ra jiu'unn...

takziah kpd keluarga arwah..moga roh arwah dicucuri rahmat...al-fatihah

 
On February 10, 2010 at 12:16 AM , Melz said...

Salam Takziah kepada keluarga arwah .

Al-Fatihah

 
On February 10, 2010 at 12:18 AM , Anonymous said...

salam takziah...semoga roh arwah di tempatkan di kalangan org2 beriman...al-fatihah.

 
On February 10, 2010 at 12:21 AM , aincomel said...

salam takziah kpd keluarga arwah...

semogaroh arwah dicucuri rahmat...al-fatihah

 
On February 10, 2010 at 12:42 AM , fecca said...

al-fatihah utk arwah kamariah...

semoga tenang di sana & ditempatkn disamping orang yg beriman...

=)

 
On February 10, 2010 at 1:33 AM , mancai said...

salam takziah... semoga rohnya dicucuri rahmat... Al-fatihah

 
On February 10, 2010 at 1:44 AM , CdiQ™ said...

Salam Takziah kepada keluarga Almarhumah... kami semua doakan Hamiza semoga ditempatkan di dalam golongan orang-orang yang beriman dan ditempatkan ke dalam syurga insya Allah....

Pengganti Hamiza Harap anda dapat menyambung penulisan BloG ini... semoga jadi amal jariah yang tidak putus-putus memberikan pahala kepada Beliau.... insya Allah....

 
On February 10, 2010 at 2:12 AM , Iza said...

Al-Fatihah....
Moga rohnya dicucuri rahmat....

 
On February 10, 2010 at 2:34 AM , nur-azi said...

Salam takziah buat kluarga kak hamiza.. Allah lbih mnyayangi arwah..

 
On February 10, 2010 at 3:03 AM , Pisyek said...

salam takziah juge...

 
On February 10, 2010 at 3:26 AM , Fina Fento said...

takziah buat ahli keluarga beliau...

 
On February 10, 2010 at 5:35 AM , Tue said...

al-fatihah buat arwah

 
On February 10, 2010 at 6:55 AM , a1zudd1n said...

inalillah..Al-fatihah

 
On February 10, 2010 at 7:23 AM , FAUZI said...

KEHILANGAN PASTI AKAN DIRINDUI..

 
On February 10, 2010 at 8:50 AM , dimensi muslim said...

sesungguh nya kita adalah kepunyyan Allah..dan kita akan kembali kepadanya..janganlah kita terlarut dalam kesedihan..doakan lah..yang akan membuat arwah beliau tenang dan di terima di sisi Allah..

 
On February 10, 2010 at 8:53 AM , dimensi muslimah said...

Ya Allah ampunilah dosa KAMARIAH BT MD YUSOF (HAMIZA [Nama panggilan] )..Luaskan lah kuburannya,n terangilah dengan cahaya Mu..Kumpulkan lah ia dengan Orang2 yang shalih..Amiin

 
On February 10, 2010 at 8:59 AM , Mr.Z said...

salam takziah dan al-fatihah..
tak sangka agak baru sy follow blog ni, arwah ada jg komen2 di blog sy tapi akhirnya arwah telah pergi menghadap illahi beberapa hari yg lepas..
smoga arwah ditempatkan bersama org2 yg beriman...amin..

 
On February 10, 2010 at 4:48 PM , qishie said...

salam takziah buat keluarga arwah..
semoga arwah ditempatkan di antara golongan yang beriman,

 
On February 10, 2010 at 5:07 PM , oranglidi said...

ALFATIHAH.. ajal maut boleh datang bila2 saja..

 
On February 10, 2010 at 5:21 PM , Ah Fatt said...

al fatihah
semoga roh tuan blog ni dicucuri rahmat

 
On February 10, 2010 at 5:48 PM , Ena said...

Salam Takziah buat keluarga arwah

Semoga rohnya dicucuri rahmat olehNya..

 
On February 10, 2010 at 5:48 PM , nadiah said...

salam n alfatihah.....
muga rohnya tenang disana..
AMIN

 
On February 10, 2010 at 6:16 PM , ~~~ kay ~~~ said...

Al-Fatihah
semoga rohnya dicucuri rahmat.

 
On February 10, 2010 at 6:17 PM , {lumut} said...

al fatihah buat arwah..
tuhan lebih sayangkan dia...

 
On February 10, 2010 at 6:34 PM , Cik Biol said...

salam takziah

 
On February 10, 2010 at 6:52 PM , helena's said...

takziah buat keluarga..

Alfatihah--

 
On February 10, 2010 at 8:30 PM , Jard The Great said...

takziah..

 
On February 10, 2010 at 8:59 PM , black_mel said...

Al-Fatihah...salam takziah buat keluarga beliau...

 
On February 10, 2010 at 9:02 PM , mamanoa said...

takziah buat keluarga arwah...smuga tabah menepuhi hari-hari mendatang

 
On February 10, 2010 at 9:15 PM , POSH76 said...

al- fatihah dari saya semoga roh beliau dicucuri rahmat

 
On February 10, 2010 at 9:21 PM , hajarus said...

INNALILLAHI WA INNA ILAIHI RAAJI'UUN!

Salam takziah untuk ahli keluarga..

semoga roh arwah dicucuri rahmat & ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman....

 
On February 10, 2010 at 9:48 PM , green said...

DAripada Allah kita dtg, dan kepadaNya kita kemabali.

Innalillah..

 
On February 10, 2010 at 9:54 PM , kulop ludin said...

harapan rohnya dicucuri rahmat...
alfatihah.

 
On February 10, 2010 at 10:25 PM , Snowwhite Zone said...

innlalillahi wa inna ilahi ra jiu'unn...

semoga allahyarhamah ditempatkan di kalangan orang2 yang soleh. insyaAllah...

 
On February 10, 2010 at 10:28 PM , EISENHOUR said...

innalillah..al fatihah

 
On February 10, 2010 at 10:32 PM , Si budak Aboi said...

salam takziah...

Al-fatihah

semoga dicucuri rahmat..

saye betl2 terkedu..=(

 
On February 10, 2010 at 10:48 PM , aniszshahira said...

salam takziah..

semoga rohnye dicucuri rahmat

 
On February 10, 2010 at 11:40 PM , abuafif said...

al fatihah.....

 
On February 10, 2010 at 11:44 PM , -li.zue- said...

salam takziah.
Allah lebih sayangkan dia.

 
On February 11, 2010 at 1:14 AM , Putraz April said...

semoga rohnya dicucuri rahmat...amin...

 
On February 11, 2010 at 1:16 AM , Ceritera Kaseh Diari Hatiku... said...

Al-Fatihah..
Semoga rohnya dicucuri rahmat dari Ilahi..AMINNN...

 
On February 11, 2010 at 2:17 AM , aku zaty said...

salam takziah..
semoga roh beliau dicucuri rahmat..

 
On February 11, 2010 at 5:47 AM , "cik chubby" said...

salam takziah...semoga rohnya dicucuri rahmat....al-fatihah

 
On February 11, 2010 at 6:23 AM , saypOOL rafhtello said...

alfatihah..semoga roh dicucuri rahmat & ditempatkan dalam golongan yg beriman...

 
On February 11, 2010 at 7:00 AM , Faarihin said...

Al-Fatihah..
Semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman..

 
On February 11, 2010 at 7:37 AM , nuhan said...

Al-Fatihah..salam takziah buat keluarga beliau..

 
On February 11, 2010 at 8:10 AM , Anonymous said...

Al-Fatihah....moga2 dia aman disana...

 
On February 11, 2010 at 8:40 AM , Anonymous said...

Al-Fatihah..aku xkenal arwah, 1stime masuk blog ni..tp tgk komen2 kwn2 dlm ni, boleh nmpk arwah org yg bagus..

 
On February 11, 2010 at 11:26 AM , saya.suka.saiko.la said...

salam.
aku pon xkenal arwah.
tp bile tgk drpd layout je,
da ada impression yg sgt2 tggi kt arwah.
org baek meninggal awl.
tp jgn slh tafsir dgn mksd aku.
semoga arwah ditempatkn dlm golongan beriman.
amiin.

 
On February 11, 2010 at 7:16 PM , Adeqq said...

Salam. Semoga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang soleh.
amiin.

 
On February 11, 2010 at 8:49 PM , WS Solutions said...

Salam Takziah buat Hamiza,

Semoga roh dicucuri rahmat dan berada di kalangan orang yang beriman.

Amin.

WS Solutions

 
On February 11, 2010 at 11:26 PM , hatiberbunga said...

alfatihah buat hamiza..
semoga rohnya tenang di sana. amin..

 
On February 12, 2010 at 12:17 AM , Admin said...

INNALILLAHI WA INNA ILAIHI RAAJI'UUN!..

Ya Allah tempatkanlah arwah dikalangan orang beriman..

moga rohnya dicucuri rahmat..

amin!

 
On February 12, 2010 at 4:51 AM , xerox_91 said...

Assalamualaikum...

saya baru sahhaja mengenai arwah...itupun setelah beliau telah pergi. Semoga beliau ditempatkan bersama orang-orang yang beriman dan manfaatkan blog beliau sebagai tunjang pemikiran islam sejati...
amin dan al-fatihah

 
On February 12, 2010 at 5:13 AM , Anonymous said...

salam takziah...semoga rohnya dicucuri rahmat....al-fatihah

 
On February 12, 2010 at 6:03 AM , Firol said...

semoga tempat mu disisi mereka yang terbaik

AL-Fatihah

 
On February 12, 2010 at 6:40 AM , HonEyBuNNy said...

Al-fatihah..........

 
On February 12, 2010 at 3:19 PM , JOBS-VIEW said...

terkejut & terkedu saya bila membuat kunjungan balas di sini..atas comment arwah di blog saya..



http://jobs-view.blogspot.com

Hamiza
February 2, 2010 3:27 PM

Salam..

Nk tya..iklan2 kt sini betul2 ada ker kekosongan..
boleh x emailkn kt sy jawatan2 kosong yg ada..kerja sama anda sgt2 dihargai dn terima kasih..

hamiza_nk@yahoo.com



al-fatihah buat allahyarhamah Hamiza..

semoga arwah akan ditempatkan di kalangan orang2 beriman..Amin..

 
On February 14, 2010 at 3:02 PM , Ibu Mifzal Arsyad said...

al-fatihah..semoga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan hamba-hamba-Nya yang solehah

 
On February 16, 2010 at 8:37 AM , yus said...

alfatihah juga buat beliau... amin

 
On February 16, 2010 at 6:59 PM , ░♥si lampu neon♥░ said...

innalillah..aku betul2 tak sangka..first time hilang kawan blogger..walaupun tak rapat..sedekahkan fatihah..amin..

 
On February 23, 2010 at 12:54 PM , Faridrashidi.Com said...

Al-Fatihah untuknya. Ini komen pertama dan terakhir darinya. Allahhhu Rabbi.

Salam ukhwah ustaz..
Saya org baru kt sini..bagusnya entry uztaz ni..2 kali ulang sy membacanya utk memahami apa sebenarnya yg tertulis..hehe
emmm..x byk yg dpt sy nk perkatakan disini,cuma sy ucapkan syabas kpd ustaz kerana blog ini sungguh menyejukkan jiwa saya..

Saya sendiri belum bertemu jodoh,apa yg saya harapkan,doakn sentiasa dlm setiap sujud saya,semoga ALLAH memberi sy pasangan yg terbaik utk sy dunia akhrat..amiiinn

Syukran ustaz kerana memberi sy peluang mengenali blog ini..

wassalam
hamiza´s last blog ..LANGKAH KESELAMATAN KETIKA KILAT SERTA RIBUT PETIR….

 
On February 24, 2010 at 12:00 AM , momguess said...

al fatihah
moga roh beliau di cucuri rahmat


-momguess-

 
On February 24, 2010 at 6:10 AM , Ieza said...

salam takziah buat keluarga beliau..
sebak gak bila dpt tahu cerita camni..sebak bila membaca entri dia yg lepas..
semoga dia aman di sana..Al-Fatihah..

 
On February 24, 2010 at 8:08 AM , MaizaC'Joe said...

Takziah...

Al-Fatihah untuknya....

 
On February 24, 2010 at 8:24 AM , Ms AiReEn MoHd said...

al fatihah kawan..moga rohmu di cucuri rahmat...alfatihah

 
On February 24, 2010 at 3:59 PM , ita cutevirus said...

alfatihah... sesungguhnya Allah lebih menyayangi beliau...

 
On February 27, 2010 at 6:46 AM , Kamariyah Bt Mat Yusof said...

Al-fatihah.....

 
On March 1, 2010 at 6:05 PM , ZAZAS said...

Sedekah Alfatihah..semoga syurga firdausi tempatnya

 
On March 1, 2010 at 9:19 PM , ainhany said...

al fatihah

semuga dicucuri rahmat atas ruhnya..
yg ditingalkan ilmu yg manfaat dari blog ini juga..
sama2 kita panjangkan ibadahnya..amin
buat keluarga..salam takziah

 
On March 2, 2010 at 1:06 AM , Atikah said...

Salam,

Al-fatihah
takziah buat ahli keluarga beliau..
Semoga Rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan para solihin

 
On March 2, 2010 at 10:24 PM , Hajah Zainab bt Abdullah said...

Salam,

Al-fatihah buat arwah.

 
On March 3, 2010 at 7:35 PM , Kamsiah said...

Alfatihah...jika telah sampai waktunya...tak tercepat atau terlewat sesaat...

 
On March 14, 2010 at 12:35 PM , wa23r said...

takziah kepada ahli keluarga arwah.. saya br sj mengenal arwah melalui blog ini.. harap apa yg di postkan memberi manfaat kepada semua.. Al- Fatihah..

 
On March 20, 2010 at 1:13 AM , sharyzal said...

semoga rohnya ditempatkan bersama-sama dengan golongan mukminin..al-fatihah

 
On April 5, 2010 at 6:27 AM , Nuridah said...

Al-Fatiha dan salam takziah, moga roh nya dicucuri hrahmat...

 
On May 12, 2010 at 8:04 AM , Mangzales said...

Kita baca Al-fatihah

 
On July 12, 2010 at 2:56 AM , Mat Gebu said...

Al-fatihah utk arwah dan takziah untuk hali keluarga arwah....

 
On September 12, 2010 at 11:52 AM , Urip SR said...

Al-Fatiha dan salam takziah, semoga aewahnya diterima disisiNYA.Amin...!!!
Sahabatku telah pergi utk selamanya. Aku sangat berduka dan merasa kehilangan.
Selamat jalan Hamiza....

 
On September 25, 2010 at 11:04 PM , Anonymous said...

Kerinduan yg tak kunjung padam...
Semoga rohmu aman disana amiin...

 
On September 26, 2010 at 3:06 AM , Said Saiful Fazli said...

al fatihah~

 
On January 14, 2011 at 9:45 PM , leyzajamil said...

AlFatihah utk arwah..tak sempat saya nk berkenalan dgn dia :'(

 
On February 7, 2011 at 11:42 AM , anaMuslimah said...

genap setahun sudah...kebetulan menjengah...saya buat bloglist khas untuk blogger2 "pejuang" ini...
Alfatihah untuk arwah..

 
On May 8, 2011 at 11:28 PM , Anonymous said...

Baru ku tahu.... Sighhhhhh...

Dari yang pernah dia kenali....

~Yusri

 
On June 22, 2011 at 2:28 AM , hafeez said...

Alfatihah..

 
On February 22, 2013 at 2:36 PM , amer akat said...

aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/